מעבר לתפריט ראשי (מקש קיצור 2) מעבר לתפריט תחתון (מקש קיצור 3)

מתכונים

פאי אגוזים בטופי

מתכונים - פאי אגוזים בטופי

ריח הקרמל שאופף את הבית בכל פעם שאני מכין את העוגה הזו, מחזיר אותי 30 שנה לאחור..

מצרכים בצק פריך (לתבנית בקוטר 26)

  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 150 גרם חמאה
  • 80 גרם סוכר
  • 1 חלמון
  • גרידה מתפוז אחד

אופן הכנה

מערבבים את כל החומרים במעבד מזון או מיקסר עם גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד.

מקררים את הבצק במקרר לפחות לשעה

מרדדים את הבצק לתבנית של פאי.

אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 12 דקות, עד שמתחיל להזהיב.

מצרכים אגוזים בטופי

  • 300 גרם סוכר
  • 140 מ"ל שמנת מתוקה
  • 25 גרם חמאה
  • 350 גרם תערובת אגוזים קלויים (אגוזי מלך, פיסטוק, שקדים קלויים, פקאן, בונדוק)
  • 1 פקק תמצית וניל
  • 1 כף ליקר אמרטו (לא חובה)

אופן הכנה

ממיסים בסיר את הסוכר עד קבלת צבע זהוב והמסה מלאה של הסוכר.

מוסיפים לאט לאט את השמנת המתוקה תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את החמאה, הליקר, ותמצית הוניל.

מוסיפים את כל האגוזים ומערבבים.

מפזרים את המלית על הקלתית

אופים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות

בתאבון !

נשמח תמיד לשמוע מכם

צרו קשר
* שדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה

תודה שפנית ל-ביסקוטי נציגנו יחזרו אליך בהקדם

אירע תקלה בעת בשליחה!
לחצו כאן לחזרה לטופס