פאי שוקולד

פאי שוקולד

הכנת הבצק

פאי שוקלד - (קוטר26)

280 גרם קמח

אבקת שקדים - 50 גרם

חמאה - 150 גרם

סוכר - 80 גרם

חלמון 1

גרידת תפוז מתפוז אחד

מערבבים את כל החומרים במגימיקס או מיקסר עם גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד.

מקררים את הבצק

מרדדים את הבצק לתבנית של פאי.

אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-12 דקות

 

הכנת מלית שוקולד

250 שמנת מתוקה

250 שוקולד מריר

20 חמאה

40 סוכר

2 ביצים

אופן הכנה

 

מרתיחים שמנת מתוקה עם הסוכר והחמאה

שמים בקערה שוקולד

שופכים את השמנת על השוקולד

מערבבים עד קבלת מרקם חלק

שופכים פנימה תוך כדי ערבוב את הביצים

מוזגים את המלית על הפאי

אופים בתנור 10דקות 160 מעלות

מצננים

 

ציפוי

100 שוקולד חלב

100 שמנת מתוקה

ממיסים בקערה במיקרו את שני המרכיבים ומצפים את הפאי המצונן