ביסקוטי קלאסי
מרכיבים:
180 גרם סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)
250 גרם קמח (כוס ושלושת רבעי)
3 ביצים בינוניות
גרידה מתפוז אחד
תמצית וניל (1 כפית)
קורט מלח
1 כפית סודה לשתיה
50 גרם שקדים שלמים (חצי כוס)
50 גרם אגוזי מלך (חצי כוס)
50 גרם חמוציות (חצי כוס)
50 גרם אגוזי לוז (חצי כוס)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות
2. לקערה, מנפים את החומרים היבשים: קמח, מלח וסודה לשתייה.
3. בקערה נוספת טורפים ביצים, תמצית וניל וגרידת תפוז.
4. מאחדים את תכולת הקערות, מוסיפים את האגוזים, שקדים וחמוציות ולשים היטב למשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
5. בידיים רטובות יוצרים מהבצק נקניק ואופים למשך 10 דקות.
6. מקררים היטב על מנת שניתן יהיה לפרוס את הבצק לרצועות דקות.
7. באמצעות סכין פריסה, פורסים את הנקניק לפרוסות דקות בעובי של חצי ס"מ.
8. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים שוב למשך 10-15 דקות על 150 מעלות עד שהפרוסות יבשות לגמרי.