עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים

מתכון לתבנית אלומיניום מלבנית 30*25

500 גרם פתיבר

500 מ"ל שמנת מתוקה

2 שקיות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)

2 כוסות (400 מ"ל) חלב

 

לטבילת הביסקוויטים:
חצי ליטר חלב + 2 כפות אבקת שוקו

 

לציפוי:

250 גרם שוקולד חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

לחילופין: לגרד 100 גרם שוקולד חלב

 

אופן ההכנה

במיקסר, מקציפים את השמנת, חלב והפודינג למשך כ-2-3 דקות עד שמתקבל קרם יציב.

מעבירים את הקרם לקירור למשך כ-10 דקות לפחות.

בינתיים, מכינים שוקו להרטבת הביסקוויטים: מערבבים היטב את אבקת השוקו עם החלב עד שמתקבל שוקו נטול גושים.

טובלים את הביסקוויטים בשוקו ומסדרים שכבת ביסקוויטים ראשונה בתחתית התבנית.

על שכבת הביסקוויטים מורחים באמצעות לקקן שכבת קרם בעובי 1 ס"מ.

מרטיבים ביסקוויטים ומסדרים שכבה בתחתית התבנית, מורחים שכבת קרם בעובי סנטימטר אחד.

חוזרים על הפעולה למשך פעמיים-שלוש, עד שנגמרים הביסקוויטים (את יתרת השוקו אפשר לשתות!)

 

מקררים לילה במקרר או שעה במקפיא

 

מכינים את הציפוי:

במיקרוגל, ממיסים בקערה את השוקולד והשמנת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מצננים לטמפרטורת חדר ויוצקים על גבי העוגה שיצאה מקירור.

 

לחילופין, מגרדים מעל השכבה העליונה שוקולד.