עוגת טירמיסו

(ללא ביצים)

עוגת טירמיסו

תבנית קפיצית עגולה קוטר 20

להרכבת העוגה:

1 חבילת עוגיות בישקוטים

3 כוסות נס קפה ללא חלב (2 כפיות של אבקה על כוס מים)

2 כפות ליקר קפה

קקאו

 

למלית:

500 גרם גבינת מסקרפונה

500 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

כוס אספרסו כפול קר (או חצי כוס קפה נמס ללא חלב עם כפית גדושה של נס קפה)

 

אופן הכנה:

במיקסר, מקציפים את השמנת המסקרפונה והאספרסו עם הסוכר, עד קבלת קרם רך למשך כ- 2-3 דקות, מתחילים במהירות בינונית ולאט לאט מגבירים למהירות גבוהה.

 

בקערית, מערבבים את כוסות הקפה עם ליקר הקפה ומצננים מעט.


טובלים למשך 3 שניות עוגית בישקוטי בקפה ומסדרים התחתית התבנית צפוף ככל שניתן ליצירת בסיס העוגה (חשוב שהעוגייה תתרכך אך לא תתפורר).

 

מוזגים ומשטחים בעזרת מרית חצי מכמות קרם הטירמיסו.

 

חוזרים על הפעולה פעם נוספת, שכבה של בישקוטים טבולים ויתרת קרם הטירמיסו.

 

מפדרים באבקת קקאו. ומעבירים לקירור במשך 3 שעות לפחות.