עוגת גבינה קלאסית

עוגת גבינה קלאסית

מצרכים:

לתחתית ביסקוויטים:

300 גרם ביסקוויטים

80 גרם חמאה

 

למלית העוגה:

5 ביצים

120 גרם סוכר

1 כף קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

גרידה מלימון אחד

2 כפות אינסטנט פודינג

1 גביע שמנת חמוצה

250 גרם גבינה לבנה 9%

500 גרם גבינת שמנת 30%

 

לציפוי העוגה:

250 גרם שמנת מתוקה

50 גרם סוכר

 

אופן ההכנה

1. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון. ממיסים את החמאה ומערבבים עם הביסקוויטים.

2. מסדרים בתחתית התבנית (קוטר 26)

3. מכינים את מסת הגבינה: בקערה רחבה, מערבבים את הביצים והסוכר, מוסיפים אינסטנט פודינג וקורנפלור וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגבינות והשמנת החמוצה וטורפים היטב לתערובת חלקה.

4. אופים למשך כשעה לתנור שחומם מראש על 140 מעלות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בו למשך שעה נוספת.

5. בינתיים מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת רכה. מורחים על גבי העוגה המצוננת.

 

בתאבון!