עוגת קוקוס ותפוז
החומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק
למלית:
4 ביצים
כוס (100 גר') סוכר
3/4 כוסות (170 מ"ל) שמן
כוס (60 גר') קוקוס
100 גר' (3/4 כוס) קמח
1 שקיות (10 גר') אבקת אפייה
1 כוסות (180 גר') סולת
75 מ"ל (1/2 כוס) רכז פריגת תפוז קפוא (או 1 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי)
3/4 כוס מים (180 מ'ל)
קליפה מגוררת מ=1 תפוז
1/2 כוס (50 גר') אגוזי מלך
לסירופ:
1 כוסות מים
1 כוסות (400 גר') סוכר
תפוז, סחוט
1 כפיות מיץ לימון
אופן ההכנה
העוגה:
מקציפים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר כ-5 דקות עד שהתערובת מקבלת מעט נפח.
מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף 2-1 דקות עד שהשמן נבלע בתערובת והיא אחידה.
מוסיפים לתערובת את הקוקוס, הקמח, אבקת האפייה והסולת ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לתערובת את רכז התפוזים, המים וקליפת התפוז המגוררת ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים לפיזור אחיד.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 40 דקות.
הסירופ:
מרתיחים את כל חומרי הרוטב בסיר,
מבשלים במשך 10 דקות על אש גבוהה,
מצננים ויוצקים על העוגה.