עוגת דבש קלאסית
מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק
4 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן
200 גרם (חצי כוס וכף) דבש
350 גרם (2 כוסות ו-7 כפות) קמח
10 גרם (שקית) אבקת אפייה
5 גרם (כפית) סודה לשתייה
כוס חליטת תה פירות חזק
5 גרם (כפית) קינמון
5 גרם (כפית) ג'ינג'ר
רבע כפית ציפורן
אופן הכנה
מקציפים את ביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
מוסיפים את השמן ולאחריו את הדבש, וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את כל התבלינים, הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
מוסיפים לבלילה את תוכן קערת היבשים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים את כוס חליטת התה, ומערבבים עד להיטמעות מוחלטת במסה.
מוזגים ל- 2 תבניות אינגליש קייק.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך כ- 40 דקות.
נועצים קיסם במרכז עוגה, במידה והוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
במידה ולא, ממשיכים לאפות כ-5 עד 10 דקות נוספות ומבצעים את הבדיקה בשנית.